Philips Avent SCD580

Philips Avent DECT SCD580 er efterfølgeren til SCD560 – og de har i denne model proppet endnu flere funktioner og muligheder ind i babyalarmen, og det er rigtig lækkert. I denne babyalarm får du alle de kendte features fra Philips. Du får talk-back, fin rækkevidde og nyere funktioner som fugtighedssensor, natlampeprojektioner med stjerner og Mp3-plug and play.

Men selvom Philips Avent SCD580-babyalarmen er lækker og har mange fine funktioner – er det ikke min favorit. Kig nede i bunden af anmeldelsen for at finde fordele og ulemper.

Priser på Philips Avent SCD580

Forhandler Land Pris Levering Totalpris Læs mere
Proshop.dk Danmark 986,00 DKK 29,00 DKK 1.015,00 DKK KØB HER
Babygear.dk Danmark 1.298,00 DKK 0,00 DKK 1.298,00 DKK KØB HER
Med24.dk Danmark 1.399,00 DKK 0,00 DKK 1.399,00 DKK KØB HER

Philips Avent SCD580 info:

Hvad taler for SCD580?

Der er ingen tvivl om, at Philips Avent laver fantastiske babyalarmer. Denne model er fyldt med nye egenskaber – og det får den altså til at skille sig ud – i forhold til mange andre. SCD580-babyalarmen er kendt for at have mellem 3 og 5 vuggeviser i babyenheden, som du kan afspille for dit barn. Men i babyalarmen kan du også sætte din egen Mp3-afspiller eller telefon til at afspille netop den sang eller vuggevise, som du eller dit barn allerhelst vil have. Philips Avent SCD580 er udstyret med Mp3 plug and play, og det er smart.

SCD580-babyalarmen har også et blødt natlys i babyenheden, som kan tændes og slukkes fra forældre-enheden. Men som ekstra feature, kan babyalarmen også vise natlampeprojektioner, der viser flotte farvede stjerner på loftet eller væggen.

Derudover har babyalarmen talk-back funktion, så du kan tale til dit barn – eller synge en lille sang. (på eget ansvar) 🙂

Rækkevidde:

Philips Avent SCD580 har en lidt lav rækkevidde – i forhold til mange andre mærker. Men du bør gøre op med dig selv, om dette skal være et vigtigt punkt for dig. Jeg har nævnt det før – men der er altså grænser for, hvor langt væk dit barn vil være fra dig – så det er jo ligegyldigt om babyalarmen rækker i 4 km. Det kommer jo aldrig til at ske!

SCD580-babyalarmen rækker cirka 50 meter indendørs og 330 meter udendørs. Det er i den lave ende.

Batteritid:

Philips Avent-serien har en god batteritid. Men heller ikke mere. Flere andre mærker – som  for eksempel Neonate – har en standby-tid på op imod 72 timer. Til sammenligning har SCD580 en batteri-tid på 18 timer. Men med den medfølgende ladestation er det jo ikke noget problem. Ladestationen er også nødvendig, da det tager 10 timer at lade Philips Avent SCD580 helt op – i modsætning til SCD560 – der kun skal bruge 3 timer til at lade op.

De små ting:

Babyalarmen fra Philips har indbygget temperatur- og fugtighedssensor. Det betyder, at du kan følge med i hvor varmt eller koldt, det er hos dit barn. Derudover viser Philips Avent SCD580 også udsving i luftfugtigheden. Ligesom alle andre babyalarmer – har babyalarmen også en advarsel hvis den overstiger grænseværdierne du har indtastet på forhånd.

Her kommer så endnu et STORT minus:
Philips Avent Babyalarm DECT SCD580 er ikke beregnet til udendørs brug – i hvert fald ikke i vinterhalvåret. Philips Avent Babyalarm DECT SCD580 tåler ikke temperaturer under 10 grader – og heller ikke over 40 grader. De 40 grader er til at overskue – men, at du ikkekan have dit barn ude og sove, imens det er 1-2 eller 3 minusgrader – er et problem. I hvert fald for mig.

Babyalarmen DECT SCD580 giver dig mulighed for at justere både lydstyrken og mikrofonfølsomheden. Babyalarmen kan registrere selv den mindste puslen hos dit barn – og det er nemt at tilpasse den. Philips Avent Babyalarm DECT SCD580 kan du også sætte på vibrationsmode, så du kan mærke, om dit barn har brug for dig. Det  er smart, hvis du støvsuger eller befinder dig i andre støjende omgivelser.

I vibrationsmode har Philips Avent Babyalarm DECT SCD580 en fed funktion. Den viser med op til 5 LED-lys, lydniveauet hos dit barn. På den måde kan du se, om dit barn græder eller bare pusler lidt rundt. Det er smart.

Philips Avent-babyalarmen sender signaler mellem baby-enheden og forældre-enheden ved hjælp af DECT-teknologien. Denne teknologi sørger for en krystalklar lyd, og sørger ligeledes for at der ikke er støj fra fra andre babyalarmer. Philips Avent Babyalarm DECT SCD580 vælger automatisk den bedste frekvens, så lydkvalitet bliver optimal.

Derudover har DECT SCD580 også den smarte ECO-max funktion, der reducerer sendeeffekten og strålingen. Det betyder, at den slår til af sig selv – og det kun når der er aktivitet eller anden lyd fra børneværelset.

Fordele ved Philips Avent DECT SCD580

 • Talk back funktion
 • Natlampeprojektion med stjerner
 • Mp3 plug and play
 • 5 LED-lysindikator
 • Justerbar lydstyrke og mikrofonfølsomhed
 • Vibrationsfunktion
 • Drifttid på 18 timer
 • Krystalklar lyd
 • Rækkevidde på 330 meter udendørs og 50 meter indendørs
 • Energibesparende ECO-funktion og ECO-max
 • Automatisk kanalvalg
 • Temperaturmåler og fugtighedssensor
 • Skærm på forældreenhed
 • Medfølgende ladestation til forældreenhed

Ulemper ved Philips Avent DECT SCD580

 • Stor babyenhed
 • Temperatur for drift og opbevaring fra 10 til 40 grader
 • Fuld opladning tager 10 timer
 • Batteritid på 18 timer

Stadig ikke overbevist?

Philips om øko-indstilling:
Philips bruger Smart Eco-funktion, som skåner både elregning og miljø. Eco-indstillingen reducerer automatisk den strøm, der kræves, hvilket sparer på elforbruget. Jo nærmere forældreenheden står på barneenheden, jo mindre strøm kræves der.

Philips om lysindikator:
Når der er lyd i barnets rum, viser lysindikatorer på forældreenheden lydniveauet. Når lydniveauet stiger, tændes flere lysindikatorer. Funktionen gør det muligt at følge med i, om der sker noget på barnets værelse, også selv om forældreenheden er indstillet på lydløs.

Philips om talk-back:Somme tider har dit barn brug for at høre den beroligende lyd af din stemme. Med denne funktion kan du tale med dit barn, uanset hvor du befinder dig i hjemmet. Svarfunktionen i DECT-babyalarmen gør, at du kan berolige dit barn, hvis det vågner, også selv om du opholder dig i et andet rum. Fra alle rum i huset kan du vælge en af de fem beroligende vuggeviser, tænde natlampen og hjælpe dit barn med at falde i søvn.

Philips om natlampeprojektor med stjerner:
De fleste forældre oplever ind imellem, at det er svært at få deres barn til at sove. Mange børn er stadig lidt urolige, når de bliver lagt i seng. Natlampeprojektoren med stjerner og andre figurer i DECT-babyalarmen kan aktiveres fra både forældre- og barneenheden og giver en flot og beroligende stjernehimmel i rummet, når barnet skal sove. Derudover har DECT-babyalarmen også en behagelig natlampe. Det varme, bløde lys fra natlampen sammen med de beroligende vuggeviser gør det lettere for barnet at slappe af og falde i søvn.

Philips om DECT-teknologi:
Hør den mindste pludren, leen eller hikken med en klar og tydelig lydskarphed. DECT-teknologien (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) i Avents babyalarmer giver en krystalklar lyd af høj kvalitet, så du kan være sikker på, at du altid kan høre dit barn helt perfekt.

Philips om luftfugtigheden og temperatur:
Ved hjælp af den kombinerede fugtigheds- og temperatursensor kan du kontrollere klimaet i barnets rum. Dit barn kan ikke regulere sin kropstemperatur lige så effektivt som dig, og en lille temperaturændring, eller for høj eller for lav luftfugtighed, kan gøre barnet uroligt. En særskilt kombineret luftfugtigheds- og temperatursensor afgiver straks et signal på forældreenhedens display, hvis klimaet i barnets rum ændrer sig. Du kan på den måde let overvåge klimaet i barnets rum.

Har du erfaringer med Philips Avent Babyalarm DECT SCD580?
– så skriv gerne en kommentar herunder.